به گزارش گویای صنعت به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،پس از نا آرامیها و کودتای نظامی اخیر در نیجر، معترضان در سنگال نیز در خیابانهای این کشور با نیروهای پلیس درگیر شدند
برخی از تصاویر منتشرشده از این اعتراضات نشان میدهد معترضان در اعتراض به دخالت فرانسه در امور این کشور، پرچم فرانسه را به آتش کشیدند.
اعتراضات زمانی آغاز شد که وزارت کشور سنگال اعلام کرد که «عثمان سونکو»، چهره سرشناس مخالف دولت را بازداشت و حزب او را نیز منحل کرده است.
جعفر قناد باشی کارشناس مسائل آفریقا درباره ناآرامیها در این منظقه گفت: سیاستهای سرکوب گرانه فرانسه همیشه مورد مخالفت مردم مناطق مختلف بوده، اما اکنون بنا بر دلایلی این اعتراضات میان کشورهای آفریقایی تشدید شده است. دلیل اول آن است که فرانسویها اقدامات و سیاستهای ضد آفریقاییها خود را ادامه دادند و دلیل دیگر آن است که اکنون موقعیت مکرون و فرانسه در منطقه ضعیف شده است. همانطور که موقعیت مکرون در پاریس تضعیف شده است. البته ضعیف شدن موقعیت مکرون در فرانسه هم در گذشته به نوعی سبب تشویق مخالفین بوده، اما امروز گسترش بیشتری پیدا کرده که در نتیجه یکی از دلایل ضعف دولت مکرون است.
وی ادامه داد:دلیل دیگر تسری این رفتارها ظلم و نگاه تحقیر آمیز فرانسویها به این کشورهای آفریقایی است. احساساتی که در گذشته در مالی و بورکینافاسو علیه فرانسه با اعتراضات مردم این کشورها منجر شد. در سالهای پیش در بورکینافاسو مردم این کشور با مکرون درگیر شدند و جوانهای این کشور تظاهرات عظیمی را شکل دادند و اکنون این اعتراضات تسری پیدا کرده است.
وی ادامه داد:پس از این کودتا و دستگیری رئیس جمهور نیجر مردم این کشور تشویق شدند و همراهی کرده و این حرکت را به موفقیت رساندند و حزب حاکم را پس زدند و در حرکت اول خود سفارت فرانسه را آتش زدند ْ که نشان داد که این کودتا اکنون زمینهای برای تبدیل شدن به انقلاب شده است و همراهی مردم تاثیری داشته کهاعتراضات اکنون به سنگال و سایر کشورهای آفریقایی نیز تسری پیدا کرده است.
قناد باشی درباره شعارهای معترضین آفریقایی در حمایت از روسیه و رئیس جمهور این کشور و آتش زدن پرچم فرانسه اظهار کرد: این که عنوان شود این حرکت توسط گروهی اهل روسیه انجام شده صحیح نیست. روسیه اکنون با فرانسه و اروپا درگیر است و هر ضربهای که به اروپاییها اصابت کند و معیشتشان در خطر قرار گیرد حرکتی مثبت به نفع آنها است و این بیش از آن که گروهی روسی چنین کاری کرده باشد بیشتر حالتی تبلیغاتی دارد.
او گفت: به عنوان مثال واگنر برای آن که به حرکتی اجتماعی تبدیل شود حلقههای مفقودهای دارد که اکنون مانند آن در قاره آفریقا وجود ندارد و نباید حمل پرچم روسیه و بعضی شعارهای مردم کشورهای معترض آفریقایی را به معنی اجتماع طرفداران روسیه بدانیم.
او گفت: این اتفاق بیشتر به عموان نماد شکست فرانسه و نوعی واکنش در مقابل فرانسویها است.
قناد باشی گفت: در دنیای غرب اعتراضات مردم نیجر، سنگال و سایر کشورهای مستعمر آفریقایی بر علیه فرانسه را چندان بزرگ نکردند، اما حمایت مردم این کشورها از روسیه را بزرگنمایی کردند که این اتفاق میتواند توسط دستهای پشت پرده باشد و این حدس من است که غربیها به دنبال آن هستند که حضور روسیه را در این کشورها افزایش دهند و مشکلاتی که این کشورها دارند و غربیها نتوانستند آن را حل کنند آن را به عهده روسیه بگذارند. اکنون نیجر تحریم شده و غربیها به دنبال آن هستند که مردم این کشورها همه مشکلات را از دید کشوری مانند روسیه ببینند.
وی در پایان گفت:اکنون یارگیری جهانی در حال شکل گیری است و کشورهای جهان در جنگ اوکراین بر سر غلات و انرژی و سایر موضوعات مهم در حال یارگیری هستند و این که بخواهند روسیه را متهم کنند به عنوان کشوری که در سایر بخشهای جهان دخالت میکند و دولتها را از روسیه بترسانند ممکن است و ناراضی نیستند روسیه را به عنوان حکومتی کودتا گر و کشوری که باعث تحریم میشود نشان دهند.
Sunday, 22 December , 2024