به گزارش گویای صنعت، نخستین نشست هماندیشی آسیبشناسی و بررسی مسائل و چالشهای حوزه ارزیابی با شرکتهای عوامل تطبیق سراسر کشور و مدیران فنی و ارزیابان با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور بعدازظهر امروز سهشنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
شالبافیان ضمن خیرمقدم به حاضران به تاثیرگذاری بالای حوزه ارزیابی تا سیاست گردشگری اشاره کرد و افزود: تقویت این حوزه امری ضروری در افزایش کیفیت خدمات است.
او ارائه خدمات و ارزیابی را فرآیندی پویا و مستمر دانست و بر اهمیت ارزیابی مبتنی بر مشتری و مصرفکننده تاکید کرد و افزود: برای رقابتی شدن حوزه گردشگری نیازمند ارزیابیهای مشتریمحور و گسترش این رویکرد هستیم، زیرا محیط رقابتی منجر به پویایی و در نتیجه رفع تمامی خلاها و مشکلات میشود.
معاون گردشگری کشور دلیل چالشهای موجود را ایستایی دانست و پویایی را راه حل رفع مشکلات عنوان کرد.
شالبافیان به حمایت و هدایت سرمایهگذاران و مشاوره به سرمایهگذاران در قالب تسهیلگر اشاره کرد و افزود: در این راستا نیاز به خلق کسبوکارها و قواعدی جدید است که باید به رسمیت شناخته شود.
او با بیان اینکه این کار نباید توسط دولت انجام شود، ادامه داد: در تشخیص این نیازها و چگونگی اجرای آن به مشاوره شما نیاز است.
معاون گردشگری کشور بیان کرد: بسیاری از مشکلات از طریق سامانه یکپارچه تطبیق و استانداردسازی تاسیسات گردشگری (سیتا) به دلیل ظرفیت مانیتورینگی که دارد، قابل حل است.
او بر اهمیت آموزش و توانمندسازی همکاران استانی همچنین ارزیابان اشاره کرد و تولید محتوا در حوزه آموزش را مهم دانست.
شالبافیان با اشاره به اینکه هزینه انرژی در حال افزایش است، ادامه داد: در حوزه سرمایهگذاری سبز باید تدبیر و خلاقیت داشته باشیم که چگونه میتوان به تاسیسات گردشگری کمک کرد.
معاون گردشگری کشور همچنین به این نکته اشاره کرد که برخی ضابطهها باید بر اساس نیاز هر شهر قابل انعطاف و تغییر باشد که منجر به رونق گردشگری منطقه شود.
او در پایان صحبتهایش بر اهمیت همفکری و تبادل تجارب و نگاهی کلان و دقیق برای ورود جریان سرمایه به صنعت گردشگری کشور تاکید کرد.

یحیی نقیزاده مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری نیز برگزاری این نشست هماندیشی را در راستای ارتقای کمی و کیفی خدمات گردشگری و توسعه و رونق این صنعت مفید دانست که میتواند منجر به شناسایی چالشها و آسیبها و ارائه راهکارهای توانمندسازی این ساختار شود.
نقیزاده با بیان اینکه از ۹۵۰۰ تاسیسات گردشگری کشور ۲۳۷۰ مورد گواهینامه استاندارد کیفیت خدمات گردشگری را دریافت کردهاند و بیش از ۷۵درصد موفق به اخذ این گواهینامه نشدهاند، ادامه داد: ۷۹۱ هتل، دو اقامتگاه سنتی، ۸۱ اقامتگاه بومگردی، ۴۴۷ واحد پذیرایی، ۱۰۰ سفرهخانه سنتی، ۲۸ متل، ۶۳۴ مهمانپذیر و ۲۸۸ هتل آپارتمان این گواهی را دریافت کردهاند.
او ابراز امیدواری کرد که با مشارکت و اقدامات جدی، فرآیندهای کندکننده و نارسا در این عرصه شناسایی و از میان برداشته شود.
در ادامه این جلسه چهار مدیرعامل، چهار مدیر فنی و چهار ارزیاب نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
معرفی سامانه یکپارچه تطبیق فرآیندهای استاندارد، تعیین نرخ و تعرفه جدید، تجدیدنظر درباره تمدید و ارتقای گواهینامه استاندارد کیفیت خدمات گردشگری، انحصاری بودن شرکتها، ارزیابی و عدم وجود فرصت مناسب و برابر برای شرکتها، تعیین دستمزد ارزیابان، الزام شرکتهای تطبیق برای به کارگیری ارزیابان از درجات پایین، تعیین سقف برای فعالیتهای عوامل تطبیق، عدم دخالت استانها و تشکلها برای تعیید و معرفی ارزیابان و شرکتها، امکان استفاده از خدمات عوامل تطبیق و مشاوره در تجهیز و راهاندازی واحدها با معرفی سرمایهگذاران از جمله موارد مورد بحث این جلسه بود.
Tuesday, 26 November , 2024