۱۱ کیلومتر از شبکه مدیریت سیلاب شهر تهران در قالب صد و شصت و سومین پویش امید و افتخار شهرداری تهران برگزار شد.

به گزارش گویای صنعت، آیین افتتاح ۱۱ کیلومتر از شبکه مدیریت سیلاب شهر تهران با حضور عباس شعبانی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران، حمید نجاری مدیرعامل شرکت خاکریز آب و جمعی از مدیران شهری برگزار شد.
نجاری مدیرعامل شرکت خاکریزآب در ابتدا با بیان اینکه خرسندیم که می‌توانیم با بزرگداشت انقلاب اسلامی مسیر خدمت برای تاب‌آوری شهر تهران را ادامه دهیم، گفت: در شرکت خاکریز آب در سه دسته شروع به فعالیت کردیم. اولین فاز بحث احداث توسعه آب‌های سطحی است که وظیفه اصلی آنها جمع آوری روان‌آب‌هاست. تغییرات اقلیمی که در مدت اخیر رخ داده، اهمیت این پروژه ها را دو چندان کرده است.
مدیرعامل شرکت خاکریزآب، افزود: از طرفی در حوزه مدیریت منابع آب و فرونشست های تهران، نیاز انتقال آب اهمیت پروژه را بیشتر می‌کند. در چالش‌ کلانشهرهای جهان چالش‌های از جهت مدیریت آب‌های سطحی، زیاد است. حتی با توجه به اینکه کشورهای مدرنی هستند اما بی اهمیتی به این موضوع آنها را دچار مشکلات کرده است. نجاری ادامه داد: در این دوره مدیریت شهری ما توانستیم ۱۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی را توسعه دهیم و کانال‌هایی که در غرب تهران است را توسعه دهیم. نگهداشت و مرمت کانال‌ها بحث دیگری است. بهره‌برداری صحیح از این کانال‌ها جز وظایف ماست.وی عنوان کرد: پروژه پیش‌رو، در خیابان ستارخان است که ۱۶۰۰ متر طول را مرمت کردیم که ۳ کیلومتر از آب‌های سطحی تهران مدیریت کند. ساماندهی رودخانه‌های تهران هدف بعدی است که نیازمند بازسازی محیط زیستی است. همچنین در شرقی‌ترین نقاط تهران شرکت خاکریزآب توانست ۱۶۰۰ متر طول رودخانه های فصلی را ساماندهی و احیا کند. ۳۰۰ کیلومتر طول رودخانه در یکی از نقاط تهران در حال احیا هستیم که امیدواریم به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه آنچه که در سال ۱۴۰۴ در دستور کار داریم، ۱۰ کیلومتر پروژه‌ای است که در منطقه ۷ و ۴ اجرا خواهد شد، گفت: با توجه به عبور آب از پایین دست خانه‌های مردم، باعث ایجاد مشکلاتی شده است. در راستای رفع چالش‌های زندگی شهروندان، طرحی مطرح شد که آب از زیرخانه‌ها عبور نکند و قرارداد آن منعقد شده که به زودی عملیات آن شروع خواهد شد.مدیرعامل شرکت خاکریزآب با بیان اینکه برای توسعه مدیریت آبی، غرب تهران برای سال آینده مورد نظر قرار گرفت، گفت: تمرکزمان بر روی توسعه شهری بود ولکین زیرساخت‌های شهری نداشتیم و این منطقه از لحاظ جمع‌آوری آب‌های سطحی فقیر هستند و نیازمند متوجه ویژه بودند.
تحقق ۵۴۶ کیلومتر شبکه انتقال آب
محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در ادامه ضمن تبریک ولادت امام حسین(ع) و روز پاسدار، با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی گره‌گشای شهر تهران با همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیا رخ داد، گفت: تهران در یک قرن گذشته شاهد سیلاب‌های زیادی بودیم که در ۲۰ سال گذشته کنترل شده و تلفات جانی به حداقل رسیده است. صرفا سیل‌های چند سال اخیر تخریباتی ایجاد کرد اما به نسبت دهه ۴۰ بهتر شد. رئیس کمیته عمران شورا با بیان اینکه سیل امامزاده عبدالله وقتی به سمت تهران آمد، کنترل شد، افزود: کانال‌های سیل در آن زمان قابلیت کنترل داشت که باعث افتخار بود. در شرکت خاکریزآب سیاست‌گذاری شد تا ۷۵۰ کیلومتر شبکه انتقال آب را انجام دهند و خرسندیم که امروز، ۵۴۶ کیلومتر محقق شده است. همکاری شرکت خاکریزآب باعث شد تا سیکل کاملی از انتقال و مدیریت روان‌آب‌ها در تهران داشته باشیم.
عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه سه کار اساسی را در معاونت عمرانی، عنوان کردیم، گفت: یکی از وجوه فعالیت معاونت عمران بحث نگهداشت و ایمنی شهر است. شاید آن چیزی که رو‌به‌روی چشم مردم است، آسفالت‌ریزی و امکانات ملموس باشد.معاون شهردار تهران ادامه داد: بیش از ۱۲۰۰ نهر ۱ میلیون مترمربع پیاده‌روسازی در تهران کار شده است. چیزی که مغفول است و دیده نمی‌شود از جنس فعالیت‌هاییست که در زیر زمین در حال عملیات است. شعبانی بیان کرد: تقریبا با دستفرمون دوره‌های گذشته شهرداری، ۲۲ سال طول می‌کشید تا شبکه آب‌های سطحی کامل شود. اما ما این بازه را ۱۰ ساله کردیم اما قانع نیستیم ولی با توجه به بودجه ۱۰ ساله پیش‌بینی می‌شود. کسی فکر نمی‌کرد دوبی دچار سیل شود و اتفاقاتی از قبیل متروی نیویورک نشان داد اتفاقات طبیعی غیرقابل‌ پیش‌بینی است.