به گزارش گویای صنعت، فرشاد مقیمی سرپرست سازمان صنایع کوچک کشور در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه روستا آباد برگزار شد گفت: ما در مجموعه سازمان صنایع کوچک دو خدمت اصلی داریم که یکی در حوزه های سخت افزاری و دیگری نرم افزاری است. در حوزه های سخت افزاری بحث ایجاد زیرساخت های صنعتی مطرح است که در کشور الان بالغ بر ۸۶۰ شهرک و ناحیه صنعتی به بهره برداری داریم و ۱۰۵۷ مصوبه دولت برای اجرا دارد.
مقیمی افزود: از این ۸۶۰ شهرک و ناحیه صنعتی ۳۴۹ ناحیه صنعتی است که عمدتا در مناطق کمتر برخوردار و روستایی مستقر هستند و ویژگی این نواحی صنعتی است که بتواند اشتغال ها را در مناطق روستایی و کمتر برخوردار به خود جذب کند.
وی با بیان اینکه در شهرک ها بالغ بر ۱۰۳ هزار قرارداد داریم از این تعداد ۱۰هزار و ۲۰۰ قرارداد در این نواحی صنعتی است، افزود: به این ترتیب حدود ۱۰ درصد از کل قراردادهایی که برای سرمایه گذاران منعقد کرده ایم، به این نواحی صنعتی بر می گردد. این در حالی که از این ۱۰۲۰۰ قرارداد هم حدود ۳هزار و ۹۸۴ واحد صنعتی به بهره برداری رسیده در نواحی صنعتی داریم که برای بالغ بر ۶۳ هزار نفر اشتغالزایی دارد.
مشکلات واحدهای صنعتی روستایی
وی همچنین در خصوص مشکلات صاحبان این واحدهای صنعتی در روستاها و مناطق کمتر برخوردار گفت: یکی از مسائل پیرامون این بخش مربوط به افرادی است که در حواشی شهر و در منازل مسکونی خود کار تولیدی انجام می دهند و قابلیت توسعه ندارند. با این وجود اعلام آمادگی می کنیم که بابت مشوق هایی که در نواحی صنعتی داریم جهت استقرار در این واحدهای صنعتی می توانیم با این افراد همکاری داشته باشیم.
مقیمی اظهار داشت: از دیگر مسائل پیرامون این واحدهای صنعتی این است که تولیدات آنها صنعتی نیست و غالبا به صورت نمونه است. یعنی حتی قابلیت اینکه بتوانند سفارش بگیرند و در یک بازه مشخص تولید انبوه داشته باشند را ندارند. در نتیجه تولیدات این بخش باید صنعتی شود و به تولید انبوه برسند تا بتوانند در بازارحضور فعال داشته باشند.
وی ادامه داد در این راستا ما غالبا سوبسیدهایی برای حضور این واحدهای صنعتی مستقر در روستاها و مناطق کمتر برخوردار در نمایشگاه های و رویدادهای این چنینی می دهیم تا بتوانند استمرار تولید داشته باشند.
مقیمی گفت: از سوی دیگر یکی از مسائلی که این واحدهای صنعتی با آن درگیر هستند در واقع بهای تمام شده است. در واقع قیمت برخی اقلامی که عرضه می شود اصلا قابل قیاس با بازار نیست در حالی که اگر این واحدهای صنعتی بتوانند انبوه تولید کنند بسیار قیمت تمام شده آنها کمتر می شود. به عبارت دیگر در صورت انبوه سازی حاشیه سود تولیدات صنعتی روستایی بالا می رود.
مقیمی سرپرست سازمان صنایع کوچک کشور همچنین اظهار داشت: مشکل دیگر این واحدهای صنعتی این است که نمی توانند مجوزهای لازم را بگیرند آن هم به این دلیل که غالبا نمی توانند طرح های خود را در قالب استاندارد مورد پذیرش دستگاه های صادر کننده مجوزها، ارائه بدهند. لذا باید این امر را تسهیل کنیم تا بتوانند مجوزها را بگیرند و برای دریافت تسهیلات اقدام نمایند.
Tuesday, 19 November , 2024