به گزارش گویای صنعت،علی رسولیان روز چهارشنبه با همراهی نماینده مردم شهرستانهای استهبان، بختگلن و نی ریز در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس، فرماندار و مسولان شهرستان استهبان از دو واحد صنعتی در زمینه بسته بندی و فراوری انجیر بازدید و با ظرفیتها و توانمندیهای این واحدها آشنا شد.
همچنین با حضور معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، عملیات اجرایی ساختمان آتش نشانی شهرک صنعتی استهبان با اعتبار اولیه ۳۵میلیارد تومان آغاز شد.
این طرح در زمینی به مساحت ۳۰۰متر با ۲۰۰متر زیربنای ساختمان اداری و آتش نشانی در مدت ۱۲ماه ساخته خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت سرمایه گذاری در بخش زنجیره ارزش با هدف رشد تولید را از برنامهها و اولویتهای مهم امسال این سازمان اعلام کرد و گفت: در این زمینه ، زنجیره هایی که در تولید اثرگذار هستند و ایجاد ارزش افزوده میکنند در قالب مدلهای توسعه خوشه ای و مطالعات امکان سنجی شناسایی و مورد حمایت قرار خواهند گرفت .
“علی رسولیان” پس از بازدید از شهرک صنعتی استهبان در جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات این شهرک صنعتی، افزود: با توجه به ظرفیتهای شهرستان استهبان در تولید انجیر دیم و ارگانیک و مطرح بودن این شهرستان به عنوان بزرگترین تولید کننده انجیر دیم جهان، امسال راه اندازی خوشه انجیر استهبان در دستور کار قرار خواهد گرفت تا از این طریق از واحدها، بنگاه های اقتصادی و کسب وکارهای مرتبط با انجیر در حوزه های ارتقای تولید و صادرات حمایت شود.
وی در ادامه با اشاره به فراهم بودن شرایط برای فعالیت طرحهای سرمایهگذاری و واحدهای صنعتی در شهرک صنعتی استهبان، اضافه کرد: ظرفیت برای رشد و فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرک صنعتی فراهم شده و با توجه به تکمیل ظرفیت واگذاری اراضی طرح توسعه شهرک صنعتی استهبان در برنامه امسال قرار دارد .
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، با اشاره به وجود متقاضیان سرمایه گذاری برای سرمایهگذاری در بخش فرآوری و بسته بندی انجیر در استهبان ادامه داد: در این زمینه آماده راه اندازی شهرک صنعتی تخصصی انجیر هستیم تا بستر مناسبی برای استقرار صنایع مرتبط با بسته بندی و فراوری انجیر فراهم شود.
رسولیان، در ادامه با اشاره به اهتمام جدی در قوای مجریه، مقننه و قضاییه برای تحقق منویلت رهبر معظم انقلاب در زمینه کنترل تورم و رشد تولید، تصریح کرد: کنترل تورم از راه ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت معیشت و تقویت و توسعه تولید محقق می شود و در این زمینه حمایت از بخش خصوصی در اولویت قرار دارد و ما باید شرایط لازم را برای جذب سرمایه گذار فراهم سازیم.
وی، با بیان اینکه در شهرک های صنعتی کشور شاهد رشد ۱۴ درصدی در بهره برداری از واحدهای تولیدی و صنعتی هستیم، خاطر نشان کرد: این موضوع امید آفرین و نوید حرکت کشور به سمت اشتغال و رشد تولید است .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۰۰ پروژه زیرساختی با اعتبار ۱۲ هزار میلیارد تومان درسطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور در مرحله اجرا قرار دارد، گفت : با برنامهریزی انجام شده امیدواریم تا پایان امسال شاهد بهبود در وضعیت زیرساخت های شهرک ها و نواحی صنعتی باشیم.
رسولیان، با اشاره به پیگیری موضوع تامین برق پایدار شهرک صنعتی استهبان، افزود: بر اساس قانون تامین زیرساختها تا ورودی واحدهای صنعتی بر عهده دستگاه های خدمات رسان است. اما با توجه به محدودیت منابع وزارت نیرو و در راستای تسریع در رفع مشکلات برق شهرک های صنعتی با شرکت توانیر در ایجاد پست های توزیع برق و خطوط انتقال مشارکت کرده ایم که در این زمینه تفاهم نامه ساخت ۱۱۶ پست برق منعقد شده است .
وی، با قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای تصویب بند میم تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۲اضافه کرد: بر اساس این تبصره ۵۰ درصد از درآمدهای حاصل از افزایش درآمد حاصل از افزایش برق صنعت ، صرف توسعه و تکمیل زیرساخت های برق شهرک های صنعتی می شود که بر اساس برآورد انجام شده امسال حدود ۵ هزار میلیارد تومان از محل این موضوع اختصاص خواهد یافت و به زودی تفاهمنامه نهایی آن با وزارت نیرو و شرکت توانیر منعقد خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که تامین مالی واحدهای صنعتی از اولویت های جدید امسال وزارت صمت است، ادامه داد: در این زمینه از محل منابع داخلی این سازمان نیز تفاهمنامهای با برخی از بانکها منعقد کردهایم تا روند اختصاص تسهیلات به واحدهای صنعتی تسریع یابد.
رسولیان، در ادامه بر فسخ اراضی راکد در شهرکهای صنعتی تاکید و تصریح کرد: با مصوبه اخیر دولت اگر زمین دولتی واگذاری شده در پس از یک سال از تاریخ واگذاری ،اقدامی در راستای ساخت و ساز آن انجام نشود بعد از سه مرحله اخطار، زمین فسخ و خلع ید و به افراد ذیصلاح واگذار خواهد شد.
وی، در پایان در خصوص ایجاد نواحی صنعتی در بخش رونیز و شهر ایج استهبان نیز خاطرنشان کرد: در این زمینه ایجاد نواحی جدید در راستای ظرفیت سازی و استقرار واحدهای صنعتی حمایت میکنیم و به زودی گروه استعداد یابی و مکان یابی جهت بررسی و امکان سنجی نواحی به شهرستان اعزام خواهند شد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس نیز با اشاره به رفع مشکل طرح توسعه شهرک صنعتی، بر تسریع در طرح توسعه ۲۷هکتاری شهرک صنعتی تاکید کرد و گفت :شرکت شهرک های صنعتی فارس به محض تحویل گرفتن زمین ،عملیات اجرایی فاز توسعه را آغاز خواهدکرد.
هاشمی، افزود: براساس هدفگذاری انجام شده ،باتوجه به تقاضای زیاد سرمایه گذاران برای ایجاد واحدهای صنعتی بسته بندی بندی و فراوری انجیر و نیز مزیت شهرستان در محصول انجیر، بخش عمده ای از اراضی طرح توسعه به صنایع بسته بندی و فراوری انجیر اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: مساحت موجود شهرک صنعتی استهبان ۳۰هکتار است که دارای امکانات آب -برق -گاز -شبکه داخلی فاضلاب -تلفن و مخابرات است و با اجرای طرح توسعه میاحت این شهرک صنعتی به ۵۷هکتار افزایش می یابد.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس تصریح کرد: تاکنون در این شهرک صنعتی ۵۲قرارداد سرمایه گذاری با متقاضیان منعقد شده و ۱۶هکتار زمین واگذار شده است که که از این تعداد ۲۴واحد با اشتغالزایی ۳۵۰نفر در فصل برداشت انجیرمشغول به کار هستند و ۲واحد نیز در مرحله نصب ماشین آلات است.
هاشمی خاطرنشان کرد: از واحد های فعال موجود ۱۳واحد در بخش بسته بندی انجیر به فعالیت می پردازند. ۱۷قرارداد نیز در شهرک صنعتی استهبان در مرحله ساخت و ساز قراردارد .
وی، در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان استهبان از مهمترین قطب های تولید انجیر کشور و جهان محسوب می شود از برنامه این شرکت برای راه اندازی خوشه انجیر استهبان خبر داد و گفت: با توجه به پیگیری های نماینده مردم شهرستانهای ایتهبان،نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی و دستور مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ،مراحل مطالعاتی و امکان سنجی خوشه انجیر استهبان انجام شد و ایجاد و راه اندازی این خوشه نیز به تصویب سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران رسیده است که امسال در برنامه قراردارد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس بیان کرد: با اجرای برنامه های توسعه خوشه انجیر استهبان ،ضمن انجام کار شبکه سازی و شناسایی حلقه های مفقوده توسعه،فعالبت هایی در بخش های ارتقای فناوری ، بازاریابی ،فروش ،صادرات،برندینگ،حضور ذینفعان در نمایشگاه های داخلی و خارجی، پروژه های عارضه یابی و بهبود و تشکیل کنسرسیوم های صادراتی انجام خواهد شد.
Monday, 18 November , 2024