سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور سیصدمین جلسه شورای شهر تهران و با بیان اینکه امروز متأسفانه بار دیگر به دلیل آلودگی هوا، مراکز آموزشی تعطیل شدند گفت: این وضعیت واقعاً شرم‌آور شده است، در طول سال چند روز باید تنها راهکار موجود، یعنی تعطیلی مدارس و ادارات را به کار ببریم؟ گویا هیچ اقدام مؤثری برای عبور از این بحران صورت نمی‌گیرد و سوال این است که آیا ما تنها کشوری در دنیا هستیم که با این پدیده مواجهیم، یا در این زمینه آخرین خواهیم بود؟

به گزارش گویای صنعت، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور سیصدمین جلسه شورای شهر تهران و با بیان اینکه امروز متأسفانه بار دیگر به دلیل آلودگی هوا، مراکز آموزشی تعطیل شدند گفت: این وضعیت واقعاً شرم‌آور شده است، در طول سال چند روز باید تنها راهکار موجود، یعنی تعطیلی مدارس و ادارات را به کار ببریم؟ گویا هیچ اقدام مؤثری برای عبور از این بحران صورت نمی‌گیرد و سوال این است که آیا ما تنها کشوری در دنیا هستیم که با این پدیده مواجهیم، یا در این زمینه آخرین خواهیم بود؟.

وی ادامه داد: منشأ این آلودگی‌ها مشخص است، اگر از شهر تهران بیرون برویم، حتی در فاصله‌ای نه‌چندان دور، این دود غالب بر هوای شهر مشاهده می‌شود. این دود ناشی از عملکرد ناصحیح خودروهای فرسوده، خودروهای غیراستاندارد و استفاده بیش از حد از خودروی شخصی است. این عوامل باعث شده که جان مردم همچنان به‌عنوان ارزان‌ترین سرمایه، به فنا برود. انگار پذیرفته‌ایم که مرگ ناشی از آلودگی هوا امری بدیهی است.

تشکری هاشمی با بیان اینکه طبق گفته وزیر بهداشت، سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند اظهار کرد: این رقم بیش از دو برابر کشته‌شدگان تصادفات رانندگی است؛ تصادفاتی که ما را جزو بدترین کشورها به لحاظ تلفات قرار داده است. حال این سؤال پیش می‌آید که دولت، مسئولین و مقامات چه اقدامی کرده‌اند؟.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: به‌عنوان نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران، چه اقدام مؤثری انجام داده‌ایم که بتواند این معضل را حل کند؟ آیا واقعاً همان‌طور که در دوران دفاع مقدس و انقلاب، شجاعانه جان‌فشانی شد، امروز نیز برای حل این مشکل تا پای جان تلاش می‌کنیم؟ یا به راه‌حل‌های موقتی و سطحی بسنده کرده‌ایم؟.

تشکری هاشمی گفت: بودجه سال ۱۴۰۴ در شورای شهر تهران در حال بسته شدن است، این بهترین زمان است که همه همکارانم در شورای اسلامی شهر تهران به برنامه سال ۱۴۰۴ شهرداری توجه کنند و ببینند آیا این برنامه توان کاهش آلودگی هوا، عبور از بحران‌های سوخت و انرژی و حل مشکلات حمل‌ونقل را دارد یا خیر؟ اگر این برنامه پاسخگو نیست، باید از هر نقطه‌ای که ممکن است، جلوی انحراف آن را بگیریم.

وی گفت: برنامه سال ۱۴۰۴ یک آزمون بزرگ برای همه ماست. باید به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری کنیم که در نمایشگاه‌هایی که صنعتگران و شرکت‌های دانش‌بنیان توان داخلی را معرفی می‌کنند، بتوانیم پاسخگوی تأکیدات مقام معظم رهبری باشیم. مقام معظم رهبری بارها بر واگذاری امور به مردم و استفاده از توان بخش خصوصی تأکید کرده‌اند.

تشکری هاشمی ادامه داد: باید بررسی کنیم که آیا به بخش خصوصی اجازه داده‌ایم در موضوعات مختلفی مثل مدیریت پسماند، حمل‌ونقل عمومی و بازسازی بافت‌های فرسوده مداخله داشته باشد یا خیر. همچنان باید پرسید آیا ما باید به دفن زباله و مدیریت ناصحیح و خجالت آور پسماند ادامه دهیم، یا اجازه دهیم بخش خصوصی وارد میدان شود و سرمایه خود را در این حوزه به کار گیرد؟.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بیان کرد: در حوزه حمل‌ونقل عمومی، آیا همچنان باید خودمان اتوبوس و تاکسی بخریم و راننده استخدام کنیم، یا می‌توانیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم؟ این مسائل نیازمند دقت و توجه همه ما در برنامه سال ۱۴۰۴ است. اگر یک سال دیگر بگذرد و همچنان خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم، دیگر فرصتی برای جبران باقی نمی‌ماند.