به گزارش گویای صنعت،مهدی علیزاده صبح امروز در مراسم بازدید از ورود ناوگان جدید اتوبوسرانی با بیان اینکه در دوره مدیریت شهری فعلی در حوزه اتوبوسرانی اتفاقات خوبی افتاده است، اظهار کرد: قراردادهای مهم و بزرگی در حوزه تأمین اتوبوسهای نو در این دوره مدیریت شهری منعقد شده است.
وی با اشاره به یک دستگاه متروباس هیبریدی پارک شده در پایانه ۵ اتوبوسرانی تهران اظهار کرد: در دهه ۹۰ شهرداری وقت با یک شرکت سوئدی برای خرید ۱۰۰ دستگاه متروباس هیبریدی قرارداد میبندد؛ اما تنها چهار دستگاه از این اتوبوسها وارد شهر میشود و از سال ۱۳۹۶ نیز این چهار متروباس ۲۵ متری سوئدی در پارکینگ خوابیده بود چرا که شرایط آب و هوایی تهران با مشخصات این اتوبوس سوئدی همخوانی نداشت.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه در دوره ششم مدیریت شهری کارشناسان فنی اتوبوسرانی نسبت به بازسازی دو دستگاه متروباس اقدام کردند، تصریح کرد: دو دستگاه متروباس هیبریدی در خطوط فعال شد؛ اما روز گذشته یکی از این اتوبوسها از خط خارج و در حال حاضر فقط یک دستگاه در خطوط فعال است.
علیزاده با بیان اینکه زمانی ما مدیریت شهری را از مدیران دوره قبل تحویل گرفتیم که ۱۸۰۰ اتوبوس فعال در کلانشهر تهران فعال بود و از این میان تنها حدود ۸۰۰ اتوبوس شاغل بودند، تصریح کرد: دقت داشته باشید که شهر بزرگ تهران با این حجم مسافر و شهروند تنها ۸۰۰ اتوبوس فعال داشت.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه این در حالی است که از ابتدای دوره مدیریت شهری جدید ۸۲۶ دستگاه اتوبوس نو وارد خطوط کردیم، اظهار کرد: ۵۰۰ دستگاه با اعتبار و تجهیزات شهرداری تهران و ۲۷۱ دستگاه اتوبوس نیز به صورت مشترک با وزارت کشور و سازمان شهرداریها خریداری شد.
وی با بیان اینکه بازسازی اتوبوسها نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: در سال ۱۴۰۱ تنها ۵۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شده بود و سال گذشته ۳۰۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شد و این در حالی است که در حال حاضر ۳۰۵۳ دستگاه اتوبوس فعال و حدود ۲۰۵۰ تا ۲۱۰۰ اتوبوس شاغل در خطوط داریم که البته شهر تهران به ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ اتوبوس نیاز دارد.
علیزاده با بیان اینکه با عزم راسخ شهردار تهران و حمایت شورای شهر سال گذشته ۴۵ درصد بودجه شهری به حوزه حمل و نقل اختصاص داده شد، تصریح کرد: از این میان ۷۱۰۰ میلیارد تومان بودجه به شرکت واحد رسید که پنج همت آن نقدی و مابقی غیرنقد بود که با این بودجه میتوانستیم ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری کنیم، اما شرایط به گونهای بود که مردم را معطل تولید داخلی و آن هم تولید داخلی که به واسطه گذر زمان دچار عقبماندگی شده بود، نکنیم. به همین دلیل سال گذشته شهردار تهران در سفر به چین قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری را منعقد کرد و مقرر شده است تا بعد از پرداخت ۲۰ درصد پیش پرداخت ظرف مدت شش ماه اتوبوسها تحویل داده شود که اگر اتوبوسهای داخلی و خارجی به ناوگان تزریق شود، شاهد کاهش سرفاصله حرکت اتوبوسها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در تأمین اتوبوسها شهرداری مدل مالی ابتکاری در نظر گرفت، اظهار کرد: طرف چینی متعهد شده است که بعد از آنکه ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد پرداخت شد ظرف مدت شش ماه اتوبوسها را تحویل دهد و الباقی مبلغ نیز با کمک دولت، بانک مرکزی و بانک شهر به صورت فاینانس خواهد بود و اگر مشکلات و روند اداری در بانک مرکزی حل شود به زودی شاهد ورود اتوبوسهای جدید خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با اشاره به حواشی پیش آمده درباره قراردادهای شهرداری تهران با چین بیان کرد: برخی دوست ندارند قراردادها منعقد شود و میخواهند وارد حاشیه شویم. ما دچار تحریم هستیم و اگر برخی مسائل قرارداد باز میشود دچار مشکل میشویم و باید با رعایت مراتب فنی و مالی، قراردادها منعقد شود که این مهم صورت گرفته و به محض حل مشکل از سوی بانک مرکزی و پرداخت ۲۰ درصد مبلغ قراردادها اتوبوسها به مرور وارد خط میشوند.
قرارداد ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با گروه شتاب تا پایان اردیبهشت
وی در مورد روند انعقاد قرارداد با شرکتهای داخلی با بیان اینکه قرارداد ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با گروه شتاب تا پایان ماه منعقد میشود، اظهار کرد: گروه شتاب قول داده که تا پایان سال ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی تحویل دهد و از سال آینده نیز هر ماه ۵۰ اتوبوس برقی تحویل دهد.
برخیها نمیخواهند «کار خوب» به سرانجام برسد
علیزاده در مورد توئیت اخیرش در خصوص مافیای خودرو با بیان اینکه وقتی کار خوب و مفیدی برای مردم انجام میشود یک عده خوششان نمیآید، تصریح کرد: برخیها نمیخواهند کار خوب به سرانجام برسد و دقت داشته باشید که در حوزه نوسازی در دوره چهار ساله مدیریت قبلی تنها ۱۰۰ دستگاه نوسازی شد؛ اما حالا تعداد نوسازیها هفت برابر شده و این نشان میدهد که یک تفکر انقلابی و جهادی پشت کار است و قطعا طی دو سال قرارداد ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوسی که منعقد کردیم وارد مدار میشود ولی یک عده از این رویه خوششان نمیآید و میگویند فساد شده و یا با فلان شرکت قرارداد بستند که ما به دور از هیاهو این مسئله را جلو میبریم.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه گفته میشود یک شرکت ساختمانی پشت قرارداد چین قرار دارد، اضافه کرد: ما به طرف چینی مشخصات فنی و چارچوب مسائل مالی را تبادل کردیم؛ اما شهرداری که منابع زیادی ندارد و با شرکت چینی وارد مذاکره شدیم که ۸۰ درصد را تأمین مالی کند و خود این شرکت با شرکت چینی طرف است.
وی در پاسخ به این سوال که در قبال ۸۰ درصد چه چیزی میخواهند، گفت: قطعا خواستههایی هم دارند که باید در این خصوص صحبت شود.
ارائه قرارداد شهرداری با شرکت چینی به دو عضو شورای شهر
قرارداد حی و حاضر است و کملطفی میکنند
علیزاده با بیان اینکه کمیته فنی اتوبوسرانی نکات فنی خود را به تیم چینی ارسال کرده و حتی در خط تولید کمیته فنی حضور خواهد داشت، در مورد عدم ارائه قرارداد سفر چین به اعضای شورای شهر تصریح کرد: طبق گفته شهردار و معاونش متن قرارداد به دو عضو شورای شهر یعنی تشکری هاشمی و نرجس سلیمانی داده شده است و قرارداد حی و حاضر است و کملطفی میکنند و نباید قرارداد به افرادی داده شود که مردم را به حاشیه میکشانند.
دو سال فعالیت شهرداری تهران به اندازه ۱۲ سال مدیریتشان بود
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که شهرداری نمیتواند در دو سال باقیمانده قرارداد ۵۰۰۰ اتوبوس داخلی و خارجی را عملیاتی کند، اظهار کرد: منتقدان در دوره مدیریت خودشان در ۱۲ سال تنها ۱۰۰۰ اتوبوس آوردند؛ اما دقت داشته باشید که ما ظرف دو سال نه ۱۲ سال، حدود ۱۰۰۰ اتوبوس نو وارد ناوگان کردیم و جای سوال است که آنها چه اصراری دارند و میگویند ما نمیتوانیم در حالی که در این دو سال عملکردمان به اندازه ۱۲ سال مدیریتشان بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شرایط اتوبوسهای چینی با آب و هوای تهران مطابقت دارد، اظهار کرد: تمام مسائل فنی، آب و هوایی و جغرافیایی اتوبوسها در نظر گرفته شد و با حساسیت کامل روند تولید اتوبوسها را نظارت میکنیم و مشخصات فنی اتوبوسها در چارچوب شهرداری تهران و وزارت کشور بسته شده است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر نوسازی اتوبوسهای بی آر تی به ایسنا اظهار کرد: همه اتوبوسهایی که قراردادش منعقد شده ۱۲ متری هستند چرا که عمده مشکل ما در خطوط عادی و نه کندرو است، به گونهای که معطلی مسافران در خطوط عادی به ۳۰ و ۴۵ دقیقه میرسد اما سرفاصله حرکت اتوبوسهای تندرو چهار تا پنج دقیقه است و باید مشکل اتوبوسهای عادی را با سرعت بیشتری در دستور کار قرار میدادیم.
توافق ایران خودرو با دیزل برای ورود ۲۷۰ اتوبوس به ناوگان ظرف چند ماه آینده
علیزاده درباره آخرین وضعیت همکاری با ایران خودرو دیزل اظهار کرد: ما کار را پیش بردیم و توافق کردیم که ۲۷۰ اتوبوس را ظرف چند ماه آینده بدهند و خدمات پس از فروشمان با این شرکت همچنان پابرجاست اما بابت تولید اتوبوسهای جدید باید قراردادی منعقد کنیم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات توسعهای در حوزه اتوبوسرانی با بیان اینکه در غرب تهران در مناطق۲۲،۲۱،۶ و ۵ کمبود اتوبوس داشتیم و ۲۵۶ دستگاه اتوبوس نو در این مناطق به کارگیری شدند، گفت: از آنجایی که بخش خصوصی به دلیل نبود صرفه اقتصادی مایل به فعالیت نبود. خود اتوبوسرانی در این منطقه فعال شد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران ادامه داد: بنا داریم پس از آن توسعه اتوبوسها در شرق و جنوب را داشته باشیم که در شرق تهران خطوط غیرفعال و متوقف شده داریم و در حال برنامه ریزی برای فعال شدن این خطوط هستیم.
وی در مورد سرانجام ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی در خط بهارستان _ جمهوری گفت: با یک شرکت خصوصی قرار داد بستیم اما به تعهدات خود عمل نکرده و اگر تا پایان این ماه به تعهدات خود عمل نکند، قرارداد فسخ میشود.
Monday, 23 December , 2024