به گزارش گویای صنعت، حسین انصاری، مشاور عالی شرکت دانش بنیان هیدروتک توس در معرفی این شرکت گفت: با توجه به روند رو به رشد تقاضای آب از یک طرف و محدودیت منابع آب کشور از طرف دیگر، شرکت دانش بنیان هیدروتک توس رسالت کاری خود را در سه حوزه آب و فاضلاب با چهار ظرفیت کاری همزمان، آبیاری و زهکشی با هشت ظرفیت کاری همزمان و محیط زیست با چهار ظرفیت کاری همزمان قرار داده است. شرکت هیدروتک توس در عین دانش بنیان بودن یک شرکت دانشگاهی گرید ۲ در حوزه سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم هست و عملا شرکت را اساتید گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس کرده اند. مبنای کاری که از ۱۵ سال پیش شروع کرده، پیاده سازی هرم دانایی است و شعار فناوری در خدمت بشر را سرلوحه خود قرار دادهاست. آن زمان که هنوز بحثهای دانش بنیانی به شکل امروزی آن مطرح نبود، دغدغه هوشمندسازی سازوکارهای مربوط به حوزه آب، انرژی، محیط زیست و کشاورزی را داشتیم.
وی در ادامه به سامانهها و پروژههایی که این شرکت در کارنامه خود دارد، اشاره کرد و گفت: سامانه بهرهوری آب کشاورزی (سباک) از جمله این پروژه ها است که هدف از آن، به روز رسانی سند ملی آب کشاورزی خراسان شمالی است. این پروژه، در راستای تحقق اهداف آیین نامه اجرایی بهینهسازی مصارف آب مصوب سال ۱۳۷۵ است و تنها پروژهای است که در میان چهار طرح تعریف شده به روز رسانی سند ملی آب با موفقیت به انجام رسید و در خرداد ماه ۹۴ رونمایی و بهرهبرداری شد. همچنین، هیدروتک مبدع تامین آب صنعت فولاد از فاضلاب شهری هم هست که البته این پروژه حدود ۲۰ سال پیش استارت خورده است.
به گفته انصاری، استقرار مدیریت راهبردی منابع آب در استان خراسان جنوبی از دیگر پروژه ها و برنامه های این شرکت است و اولین سامانه بهرهوری آب کشاورزی ایران نیز توسط این شرکت در استان خراسانشمالی به بهرهبرداری رسیده است. همچنین در ادامه این کار، در سال ۱۳۹۴ سامانه ای تحت عنوان سامانه یکپارچه منابع آبی ایران را به عنوان اولین سامانه مدیریت یکپارچه طی قراردادی با وزارت نیرو در دستور کار خود قرار داده است.
مشاور عالی شرکت دانش بنیان هیدروتک توس با اشاره به اینکه بعد از سامانه یکپارچه منابع آبی ایران، سامانه هوشمند مدیریت شبکه آب شرب شهری (سماش) در این شرکت ساخته شده است، افزود: بعد از انجام پروژه های مدیریت منابع آب، حوزه رصدخانه ها را در دستور کار قرار دادیم و اولین قرارداد رصدخانه آب و انرژی ایران را به عنوان پایلوت در شرکت آب و برق خوزستان بستیم که مورد بازدید مسئولان ارشد کشوری از جمله رئیس جمهور قرار گرفته است.
به گفته او، هر کدام از این پروژه ها چیزی حدود ۱۰ سال زمان برده و آخرین پروژه ای هم که حدود یک هفته پیش نهایی شد، سامانه بیلان هوشمند منابع آب کشور است که قرارداد آن به عنوان یک پایلوت کشوری با شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان رضوی بسته شد و یکی از پیچیده ترین سامانه هایی است که نمونه مشابهی در دنیا ندارند.
انصاری خاطرنشان داد: آنچه محصولات این شرکت را متمایز کرده و مزیت می بخشد، پشتوانه مطالعاتی محصولات است تا آنجا که فقط مطالعات تحقیق و توسعه محصولات این شرکت چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ سال زمان برده است. مضاف بر اینکه عمده این پروژه ها براساس نیازهای کشور و با نگاهی مساله محورانه در دستور کار قرار گرفته است.
وی یکی از مهم ترین چالش های این شرکت را دور بودن از مرکز برشمرد و گفت: فارغ از داشتن فاصله از مرکز، چون پروژه های ما هزینه بر و طولانی است، چندان در فرآیند تبلیغاتی نرفته ایم.
انصاری همچنین افزود: ما محدودیتی در ظرفیت تولید نداریم، تنها محدویت ما منابع مالی است که آن هم با دریافت حمایت های لازم از طرف دولت قابل حل است.
او در خصوص نرخ اشتغال این شرکت تصریح کرد: در سالهای مختلف میزان اشتغال متفاوتی داشته ایم اما به طور میانگین تا ۱۰۰ نفر در شرکت بیمه شده اند.
وی در پایان تصریح کرد: از آنجا که محصولات ما عمدتا برای ایران و بر اساس نیازهایی که کشور در حوزه آب، کشاورزی، محیط زیست و انرژی دارد، طراحی شده است، در حوزه صادرات ورود خاصی نداشته ایم.
Saturday, 23 November , 2024