حجت‌الاسلام علی اصغر ولایتی کارشناس اقتصادی گفت:بهرمندی بهینه از انرژی متضمن استمرار پویایی و توسعه پایدار کشور است.

به گزارش گویای صنعت، این کارشناس اقتصادی خاطرنشان ساخت:منظور از بهینه‌سازی مصرف انرژی ،انتخاب الگوها و بکارگیری روش‌هایی در مصرف انرژی است که از منظر اقتصاد ملی مطلوب باشد و دوام و بقای انرژی را تضمین کند.
وی تاکید کرد: صرفه‌جویی، به مفهوم مصرف چیزى به شکل صحیح و مناسب آن است این مساله برای ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه، بسیار مهم است و در حوزه اقتصاد خانواده نیز مى‌تواند تاثیرگذار و موثر باشد.
ولایتی اظهار داشت:صرفه‌جویى علاوه بر این که در حوزه اقتصاد شخصى، معنا و مفهوم مى‌یابد درحوزه اقتصاد عمومى نیز معنا دارد.
وی افزود:صرفه‌جویى از نظر اقتصاددانان، به معناى استفاده درست و مناسب از کالاى اقتصادى و بهره‌ورى و آگاهى نسبت به نیازهای واقعى است و خیلی از ما اطلاعات کافی از این موضوع نداریم.
حجت‌الاسلام ولایتی در ادامه اضافه کرد:آنچه که در اصلاح الگوی مصرف و رسیدن به فرهنگ سازی لازم در کشور اهمیت دارد، تبیین استراتژی و تعیین خط مشی علمی و عملی است و وزارتخانه های علوم و آموزش پرورش بایددر این موضوع ورود جدی داشته باشند تا ازجنبه منفعت خصوصی و عمومی اشراف کامل ایجاد کنند و با فرهنگ مصرف گرایی مقابله نمایند.
ولایتی افزود: لازمه دستیابی به این نقطه مهم ،حرکتی حساب شده و جهادی از سوی مسئولان و همه اقشار جامعه می باشد، ازاینرو، می بایست همگی این اصل را یک ضرورت بدانیم و فعالیت های خود را در راستای رسیدن به این مهم برنامه ریزی کنیم و برای دستیابی به این امر، فرهنگ سازی و ایجاد اعتماد نماییم.
این کارشناس اقتصادی:در ادامه گفت: فرهنگ سازی یعنی رسیدن به باور قلبی مسئولین و مردم برای اقدام مشترک موثر.
وی افزود:یکی از پیش نیازهای این حرکت برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب، زمینه سازی ذهنی و فرهنگ سازی برای اقشار گوناگون جامعه است تا با اقدامات عملی دولت وهمراهی مسئولان و مردم برای خلق حماسه در زمینه صرفه جویی ترغیب شوند.
وی اضافه کرد:امروز اعضای جامعه باید بدانند که فعالیت شان مبتنی بر مصرف بهینه منابع انرژی باشد تا کشور به اهداف تعریف شده در سند چشم انداز بیست ساله نظام برسد و زمینه شکوفایی همه جانبه در همه ابعاد ملی تحقق یابد.
از اینرو، بدون ایجاد فرهنگ لازم این کار، راه به جایی نخواهد برد؛ چرا که اصلاح الگوهای مصرف در کشور به طور ناگهانی و یا با صدور یک دستورالعمل و بخش نامه هرگز عملی نخواهد شد و یک تفاهم و عزم ملی نیاز دارد.
ولایتی به نقش آفرینی مهم مردم اشاره کرد و افزود: جلب مشارکت مردم و افزایش آگاهی های آنان نسبت به مصرف صحیح امکانات و منابع، از دیگر راهکارها در مسیر اصلاح الگوی مصرف انرژی است و در واقع، اصلاح الگوی مصرف در کشور از کارهای انجام شدنی است که هر یک از اعضای جامعه با مشارکت و ملزم نمودن خود به مصرف درست منابع، نقشی بی بدیل در رشد و شکوفایی جامعه ایفا خواهند نمود.
وی رسانه ها و فضای مجازی را ابزار مهم در اصلاح الگوی مصرف دانست و گفت: استفاده و بهره گیری از رسانه ها در راستای اصلاح الگوی مصرف،گنجاندن برنامه اصلاح الگو در برنامه توسعه اقتصادی کشور و مصوبه های دولت در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری ، تغییر در فرهنگ مصرف کنونی و ضد ارزش نشان دادن مصرف گرایی بی رویه بر اساس ارزش ها و آموزه های دینی، ارایه الگوی مصرفی مناسب عملی، اعم از اداری و خصوصی’ زمینه مناسب برای ایجاد فرهنگ ناپسند جلوه دادن مصرف گرایی و تجمل پرستی با آگاه سازی و تعمیق بینش و بصیرت سیاسی و اسلامی افراد جامعه از دیگر راهکارهای مطرح در این زمینه است.
وی در پایان احترام گذاشتن به مردم و استفاده از پیشنهادات نخبگان اشاره کرد و افزود:
در راستای تحقق اصلاح الگوی مصرف باید از تجربه اقشار جامعه و همه ظرفیت ها برای شکوفایی کشور استفاده کافی شود و با فرهنگ سازی، مدیریت قوی و مشارکت مردم و با اتکا به دانشمندان جوان و فرهیخته کشور، گامی اساسی در راه توسعه اقتصاد کشور برداشت باید توجه داشت سیاستگذاری نادرست و فقدان سیاست و برنامه واحد در سطوح مدیریتی کشور در این زمینه، مصرف نادرست و الگوی نامناسب مصرف را در جامعه دامن می زند و اصلاح الگوی مصرف، که مبتنی بر یک اندیشه توسعه گراست را در نهایت به ترویج روحیه مصرف گرایی تبدیل می کند،
این درحالی است که رهبر معظم انقلاب همواره مصرف گرایی را نهی کرده و بر اصلاح الگوی مصرف تاکید فرموده اند که لبیک می خواهد.