مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با اشاره به اجرای طرح نظارت و بازدیدهای سلامت نوروزی و ماه رمضان گفت: از 15 اسفند تا به امروز 2341 کیلوگرم مواد غذایی شامل گوشت سفید و قرمز، الویه، خیارشور و سایر محصولات بسته بندی تاریخ مصرف گذشته معدوم سازی و 45 واحد صنفی متخلف پلمب شده است.

به گزارش گویای صنعت،مصطفی امینی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، با اشاره به طرح تشدید نظارت و بازدیدهای سلامت نوروزی و ماه رمضان از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی اظهار کرد: برنامه مدیریت بهداشت محیط با هدف حفظ و ارتقای سلامت جامعه از طریق نظارت بر ایمنی موادغذایی، ایمنی آب، دفع فاضلاب و پسماند، بهداشت فردی و عمومی، کنترل مصرف دخانیات و کنترل حشرات و ناقلین بیماری از ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲ در شهرستان ری آغاز شده و تا ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود.وی گفت: با توجه به ویژگی‌های تاریخی و مذهبی شهرستان ری و مقارن شدن ایام نوروز با ماه مبارک رمضان که باعث حضور تعداد زیادی از مسافران و زائران در شهرستان می‌شود، به منظور تشدید نظارت‌های بهداشت محیطی بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی، ۵۰ نفر از کارشناسان بهداشت محیط در سه شیفت صبح، عصر و شب بدون وقفه در تعطیلات نوروز اقدام به بازرسی کرده و برای موارد متخلف اخطارهای بحرانی و غیربحرانی صادر کرده‌اند. مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری افزود: اولویت‌های بازرسی با توجه به افزایش حجم خرید موادغذایی در روزهای پایانی سال، افزایش سفرهای نوروزی و قرارگیری در ماه مبارک رمضان به ترتیب نظارت و بازرسی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز خرید، مراکز عرضه آجیل و خشکبار، مراکز اقامتی، هتل‌ها و مهمانپذیرها و محل‌های اسکان مسافران، قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها و مراکز تولید و عرضه زولبیا، بامیه، مساجد، آرایشگاه‌ها و مراکز زیبایی بوده است.

نظارت‌ بر اماکن مذهبی در شب‌های قدر

امینی ادامه داد: همچنین در این طرح نظارت بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی حساس، بازرسی از سامانه‌های آبرسانی و کلرسنجی روزانه، نظارت بر کنترل دخانیات، پیشگیری و کنترل بیماری های تنفسی در اولویت قرار دارد. وی با اشاره به وجود آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) و سایر امامزادگان و اماکن مذهبی در شهرستان ری و برگزاری مراسم شب‌های قدر بیان کرد: در شب‌های پر فضیلت قدر نیز نظارت‌های کارشناسان بهداشت محیط بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و عمومی انجام می‌شود. مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با اشاره به بازرسی‌های مشترک با همکاری فرمانداری، اداره دامپزشکی، تعزیرات و اصناف خاطرنشان کرد: با توجه به آگاهی و اهمیتی که عموم مردم و بویژه متصدیان به موضوع بهداشت مواد غذایی می‌دهند، شاهد همکاری خوبی در این خصوص هستیم، اما معدود مواردی هم هستند که نسبت به سلامت مردم بی توجه بوده و به تذکرات بهداشتی اهمیتی نمی‌دهند و کارشناسان نیز باید حسب قوانین اعمال قانون کنند.

۸۰ پرونده متخلفین به مرجع قضایی معرفی شده است

امینی با اشاره به اهمیت نظارت‌های بهداشتی در تامین محیط و غذای سالم برای مردم گفت: در این طرح که از ۱۵ اسفند ماه شروع شده، تا صبح روز چهاردهم فروردین ماه، ۶۶۹۹ مورد بازدید از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت گرفته که از این تعداد، ۳۹۱۱ مورد از مراکز تهیه و توزیع حساس بازدید شده است.مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری تصریح کرد: در این مدت ۴۵ مورد از واحد‌های صنفی متخلف پلمب، ۲۳۴۱ کیلوگرم مواد غذایی شامل گوشت سفید و قرمز، الویه، خیارشور و سایر محصولات بسته بندی تاریخ مصرف گذشته معدوم سازی و ۸۰ پرونده متخلفین به مرجع قضایی معرفی شده است. همچنین ۱۱۹ مورد شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، بررسی و رسیدگی شده و ۱۳۸۸ مورد سنجش پرتابل مواد غذایی صورت گرفته است. وی در پایان با اشاره به جایگاه و اهمیت نظارت‌های مردمی و رسانه‌ها افزود: شهروندان اطمینان داشته باشند که هرگونه شکایت در خصوص مسائل بهداشت محیط، اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی که در سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت ثبت شود به سرعت توسط کارشناسان بهداشت محیط بررسی و رسیدگی می‌شود.