به گزارش گویای صنعت، سیداحمد علوی روز چهارشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف گردشگری ری و چشمه علی افزود: این منطقه با قدمتی بیش از هفت هزار سال نشانهای برجسته از تاریخ و تمدن ایران به شمار میآید.
وی اظهار کرد: هر گوشهای از شهرری که قدم بگذارید، میتوانید آثار تاریخی و میراثی آن را مشاهده کنید. از ورودی اتوبان امام علی (ع) گرفته تا مناطقی چون چشمه علی، همه گواهی از تاریخ پرشکوه این منطقه هستند.
علوی با اشاره به تغییرات زیستمحیطی و توسعه شهری این محدوده اضافه کرد: سال گذشته تاکید کردم که شهروندان تهرانی آخرین عکسهای خود را با کوههای اطراف شهرری ثبت کنند، زیرا این کوهها به تدریج در حال حذف شدن هستند.
وی چشمه علی را یکی از مهمترین آثار تاریخی این منطقه عنوان کرد و گفت: چشمه علی با قدمتی بیش از چهار هزار سال، یکی از برجستهترین میراثهای شهرری است که در کنار آن آثار تاریخی دیگری همچون کتیبههای دوره قاجار و بقایای حصار شهرری دیده میشود.
علوی همچنین با اشاره به اهمیت تاریخی و فرهنگی چشمه علی گفت: این منطقه، بر اساس آثاری که کشف شده، حداقل چهار هزار سال قدمت دارد. وی از شهروندان تهرانی خواست که شهروندان با خانوادههای خود از این مکان بازدید کنند و فضای تاریخی و فرهنگی این مکان را از نزدیک ببینند.
علوی با اشاره به چشمه خشک شده چشمه علی اظهار کرد: سطح آب زیرزمینی پایین آمده و اکنون دیگر به اینجا نمیرسد. این موضوع ناشی از تنگنظری است. از وزیر مربوطه که مدتی نیز در شهرداری مسئولیت حوزه فرهنگی و اجتماعی داشت و به این موضوعات مسلط هستند، درخواست میشود که حتما درباره موضوع آب در چشمه علی به ما کمک کنند.
وی افزود: شهرداری آمادگی دارد که همه هزینههای لازم برای بازگشایی مسیر آب را تقبل کند، به شرطی که طرح از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پذیرفته شود. این همکاری میتواند باعث احیای مجدد این اثر تاریخی شود.
وی با اشاره به تغییرات مثبت اخیر در زمینه بهبود شرایط چشمه علی گفت: چند سال پیش با بازدید از این مکان، مشاهده شد این فضا یک محیط تفرجگاهی نبود. اما اکنون اقدامات خوبی انجام شده است. سنگفرش، فضای سبز و امکاناتی که برای دسترسی گردشگران فراهم شده، همه در ۱.۵ سال گذشته گسترش پیدا کرده است.
علوی ابراز امیدواری کرد که موضوع دسترسی بهتر و ایستگاه اتوبوس نیز به زودی با همکاری نهادهای مربوطه به نتیجه برسد.
شهردار منطقه ۲۰ تهران، با تاکید بر رونق گردشگری شهرستان ری و اقدامات در دست انجام، از تدوین طرح جامع گردشگری شهرری خبر داد و گفت: طرح جامع گردشگری این منطقه از سال گذشته با همکاری مرکز مطالعات شهر تهران و دانشگاههای معتبر آغاز شده، در ۶ فاز تکمیل و آماده ابلاغ به منطقه است.
رضا شنگی در جریان این بازدید افزود: این طرح بهطور ویژه به حوزههای مختلف گردشگری از جمله گردشگری تاریخی و زیارتی پرداخته که با مشورت کارشناسان و پژوهشگران محلی، بزودی نتایج آن در اختیار مسئولان قرار خواهد گرفت.
شهردار منطقه ۲۰ همچنین از اقدامات شهرداری برای بهبود زیرساختهای گردشگری در منطقه ری خبر داد و اظهار کرد: پروژههایی از جمله مناسبسازی ورودیها، ایجاد فضاهای پیادهروی و راهاندازی پارکینگهای خارج از محوطه در دست اجراست. شهرداری منطقه بهطور خاص به دنبال کاهش حضور خودروها در این مناطق و افزایش فضاهای پیاده برای راحتی گردشگران است.
سه مجوز هتلسازی در منطقه ری
شنگی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا توسعه هتلسازی در منطقه در دستور کار قرار دارد گفت: در یک سال گذشته، با همکاری میراث فرهنگی و شورای اسلامی شهر تهران، سه مجوز برای احداث هتل از کمیسیون ماده پنج شهرداری اخذ شده است که در راستای جذب گردشگر و تقویت صنعت گردشگری در شهرستان ری موثر خواهد بود.
وی همچنین به افتتاح مرکز ریشناسی اشاره کرد و یادآور شد: این مرکز به صورت هفتگی میزبان پژوهشگران و افراد موثر در حوزه گردشگری است. از طریق تعامل با رسانهها و دستگاههای تبلیغاتی، قصد داریم تا بزودی ظرفیتهای گردشگری ری را معرفی کرده و زمینه جذب توریستهای داخلی و خارجی را فراهم کنیم.
Wednesday, 22 January , 2025