نمایشگاه پرطرفدار «شکوه ایران باستان» پس از تمدید دوباره، این بار در بزرگترین استان چین گشایش یافت.

به گزارش گویای صنعت، نمایشگاه پرطرفدار «شکوه ایران باستان» با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشورمان، روز گذشته جمعه ۱۶ آذرماه در موزه منطقه‌ای خودمختار سین‌کیانگ در اورومچی چین افتتاح شد.

این نمایشگاه که پیش از این در پکن و شانگهای مورد استقبال علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ ایران قرار گرفته بود، شامل ۲۱۱ شیء و ۵ اثر بازآفرینی‌شده (مولاژ) است. آثار این نمایشگاه در حدود ۳۰۰۰ سال از تاریخ ایران را به نمایش گذاشته‌اند و فرصتی نادر را برای آشنایی بازدیدکنندگان چینی با فرهنگ و تمدن کهن ایران فراهم کرده است.

فریدون بیگلری، معاون فرهنگی موزه ملی ایران، در این خصوص گفت: این نمایشگاه فرصت بی‌نظیری برای معرفی میراث کهن ایران به عموم مردم چین است. این آثار روایتگر چندین هزار سال پیشینه کهن ایران از عصر آهن تا دوره صفوی‌اند و دستاوردهای این تمدن در زمینه هنر، معماری و دیگر جنبه‌های آن را به نمایش می‌گذارند.

او افزود: نمایشگاه «شکوه ایران باستان» که به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و با همکاری دولت چین برگزار شده، شامل منتخبی از آثار موزه ملی ایران است. همچنین آثاری از موزه تخت جمشید و موزه‌های منطقه‌ای رشت و گرگان نیز در آن به نمایش درآمده است. این مجموعه شامل آثاری از مکان‌های مهم دوره‌های مختلف مانند تخت جمشید، پاسارگاد، چغازنبیل، شوش، ارجان، زیویه، حسنلو، تپه باباجان، غار کلماکره، مارلیک، سیلک، سیراف، هرمز، نیشابور، تخت سلیمان و کنگاور است که نمایی جامع از تکامل فرهنگی ایران باستان را ارائه می‌دهد.

بیگلری تصریح کرد: هدف نمایشگاه تقویت تبادلات فرهنگی میان ایران و چین است که در آینده با نمایش آثاری از موزه‌های مهم چین در ایران تداوم خواهد یافت. امیدواریم این نمایشگاه بازدیدکنندگان چینی را به درک بیشتر از غنای فرهنگی ایران و همچنین آشنایی بیشتر با تاریخ و میراث آن نزدیک کند.

این نمایشگاه تا اسفندماه سال‌جاری ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود که ده‌ها هزار نفر از چینی‌های علاقه‌مند به تاریخ و فرهنگ ایران از آن بازدید کنند.