به گزارش گویای صنعت، علیرضا اسلامینژاد منتخب فرهنگیان خراسان رضوی، مدیر عامل جدید را فردی پیگیر و دغدغه مند در بسامان نمودنِ ویرانه ی صندوق ذخیره فرهنگیان ذکر کرد که تلاشهای مجدانه ایشان در تحقق سهم مالکانه اعضا از دارایی ها و برگزاری نشست های منظم هم اندیشی با منتخبان استانی، نمونه های خوبی از تلاش های ایشان است.
وی افزود به اتکای آمار رسمی با ضریب نفوذ بیش از ۸۰ درصدی، قریب به اتفاق جامعه فرهنگیان کشور را تحت پوشش دارد و فراز و نشیب های عملکردی در این مجموعه نگاه جامعه فرهنگی را به این مجموعه زیر تیغ اعضا برده است و نقد و نظرات متعددی از جانب این قشر در مورد عملکرد موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح میشود.
از معلمان منتخب خراسان رضوی که قریب به دو دهه از سایقه عضویتش در این موسسه میگذرد نظرات خود در مورد عملکرد و اقداماتی که برای این موسسه و به تبع آن اعضای آن یعنی جامعه فرهنگیان کشور شده است، مطرح کرد.
اسلامینژاد در پاسخ به این پرسش که یکی از مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تغییرات در اساسنامه موسسه است و از طرفی تیم مدیریتی فعلی هم بر تکریم عملی اعضا با ورود آنها به تصمیمگیریها تاکید دارد، چه تغییراتی میتواند زمینهساز رضایتبخشی فرهنگیان را داشته باشد،گفت: اساسنامه جدید نیاز نیست، انتظار داریم مفاد اساسنامه ۱۴٠٠ اجرایی و متعاقب آن با حضور ۶ منتخب فرهنگیان در هیات امنا؛ هم وزن رای و اثرگذاری فرهنگیان عضو یعنی صاحبان اصلی صندوق در تصمیم گیریها و نظارت بیشتر شود و امیدوار باشیم معضل تعارض منافع، تصمیمات خلق الساعه و وِتوهای بدون پشتوانه ی مصوبات تخصصی و قانونی در هیات امنا نیز مرتغع شود.
اسلامینژاد درباره بکارگیری انتصاب مدیران از میان خانواده فرهنگیان در موسسه و شرکتها در یکسال اخیر، معتقد است گفت پیشنهاد میشود اگر این اتفاق مهم در تیم مدیریتی جدید محقق شده است، بطور شفاف تعداد، جنسیت، استان و اینکه آیا فرزندان فرهنگیان عضو صندوق هستند یا فرزندان غیر عضو صندوق فرهنگیان هستند مشخص و اعلام گردد.
این معلم عضو صندوق ذخیره به اجرای طرح ارزش مالکانه که طی امسال گامهای اولیه عملیاتی شدن آن برداشته شده است، اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از مطالبات جدی فرهنگیان عضو صندوق ذخیره بوده که سالها بر زمین مانده بود که با مصوبه هیات امنا و پیگیری ارزشمند تیم مدیریتی فعلی، هر چند ناقص در فرایند اجرا قرار گرفت که امیدآفرینی خوبی در بین فرهنگیان عضو داشت و استقبال کردند، اما اعلام تعویق چندماهه تخصیص سهم مالکانه اعضا و مصوبه مجلس در این خصوص با اصل خصوصی بودن صندوق ذخیره و بسیاری فرایندهای قانونی و مصوبات قبلی در تعارضی آشکار است.
وی به ارتباط میان شفافسازی صندوق ذخیره و سیاست خروج از بنگاهداری و تاکید بر سهامداری که علاوه بر سیاست صندوق ذخیره در مصوبات برنامه هفتم مجلس هم آمده است، اشاره و بیان کرد: پس از حضور حداقلی منتخبین فرهنگیان عضو صندوق در هیات امنا، شاهد اتفاقات خوب و امیدوار کننده بوده ایم از تصویب اساسنامه ۱۴٠٠ تا تخصیص حق مالکانه که البته کافی نیست و هنوز تا تحقق اتاق شیشه ای در صندوق ذخیره فرسنگ ها فاصله داریم، اما مصوبات برنامه هفتم و مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر واگذاری ۸٠ درصد بنگاه های صندوق، مداخله و تناقضی آشکار با ماده ۸۳ قانون تجارت و تهدیدی آشکار بر مالکیت خصوصی فرهنگیان عضو صندوق ذخیره است.
این عضو موسسه اضافه کرد: به استناد کمیسیون به ماده ۱۳ قانون محاسبات عمومی، در حالی که دولت از دهه هفتاد تاکنون حداقل سهم تعهدی خویش را نپرداخته و با ادعای کمک به معیشت فرهنگیان قصد قانونگذاری در صندوق ذخیره را دارند.
اسلامی نژاد تاکید کرد: در شرایطی که سند مظلوم و فاخر تحول بنیادین توجه به منزلت و معیشت فرهنگیان را جزو تکالیف دولتها برشمرده است، بنابراین ورود کمیسیون برخلاف نوع مالکیت صندوق و اسناد قانونی فرادستی در این حوزه فقط دیوار بی اعتمادی بین فرهنگیان و تصمیم سازان را بلندتر خواهد کرد.
وی همچنین درباره پرداخت سهم دولت که در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به ان اشاره شده است، گفت: این موضوع در سه دهه قبل محقق نشده است اگر مانند گذشته شعارگرایی و وعده درمانی نباشد، اتفاق خوبی است به شرطی که محاسبه بدهی حدود دو دهه قبل و ارزش دارایی ها و پولی که ثانیه به ثانیه کم می شود، به ارزش زمان خودش محاسبه شود زیرا بی دقتی در آن؛ اعتماد و سرمایه فرهنگیان عضو صندوق را با خاک یکسان خواهد کرد.
به گفته این معلم اجرای مصوبات اساسنامه ۱۴٠٠، محاسبه ارزش مالکانه هر چند ناقص، برگزاری جلسات هم اندیشی با منتخبان استانی و ارایه گزارش کار مدیران شرکت های تابعه و استفاده از ظرفیت های تخصصی و تجربی برخی منتخبان در برخی کارگروهها از جمله اقدامات خوب اما ناکافی بوده است؛ پیشنهاد می شود در مسیر تحقق اتاق شیشه ای، شاهد حضور منتخبین استانی در شرکت های تابعه باشیم.
وی در پایان گفت تا ساماندهی اوضاع صندوق، ایجاد امید و اعتماد بین فرهنگیان عضو نسبت به صندوق، بسیار فاصله و کار داریم که امیدواریم با همت بلند ایشان، هیات امنا و هیات مدیره محقق شود و پشتوانه این برنامه را ایجاد اتاق شیشه ای واقعی در صندوق عنوان کرد.
مدیران صندوق ذخیره بدون ملاحظه فشارهای بیرونی برای اعضا سیاستگذاری کنند
پرینتمنتخب اول خراسان رضوی، عامل رضایتبخشی اعضا از صندوق ذخیره را بدون ملاحظه عمل کردن مدیران موسسه در خصوص انتصابات، نپذیرفتن نیروهای سفارشی، رد فشارهای بیرونی و مهار تعارض منافع برشمرد.
https://gooyayesanat.ir/?p=70916
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 26 November , 2024