کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آتش‌بس به‌عنوان یک شکست اساسی برای دولت نتانیاهو محسوب می‌شود.

به گزارش گویای صنعت،جعفر قنادباشی پیرامون مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه اظهار کرد: به باور بسیاری از تحلیلگران، در روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری بایدن و در آستانه روی کار آمدن ترامپ، این توافق به‌زودی به مرحله اجرایی نزدیک خواهد شد.

وی افزود: مهم‌ترین عاملی که می‌تواند رژیم صهیونیستی را به سمت آتش‌بس سوق دهد، تغییرات در سیاست‌های داخلی آمریکا و انتقال قدرت است. البته این عامل، تنها یکی از دلایلی است که بر تصمیم رژیم صهیونیستی تأثیرگذار است. عامل دیگری که باید به آن توجه داشت، شرایط پیچیده و بحرانی منطقه است؛ به‌ویژه اینکه رژیم صهیونیستی دیگر قادر به تحمل ضربات بیشتر از محور مقاومت نیست.

قنادباشی در ادامه تأکید کرد: درست است که تحولات چشمگیری در سوریه و لبنان رخ داده و رژیم صهیونیستی در طی ۱۵ ماه گذشته، جنایات بسیاری در غزه مرتکب شده است، اما هم‌زمان، آن‌ها به شدت نگران وضعیتی هستند که ممکن است به زیان آن‌ها تمام شود. حضور قدرتمند یمن در معادلات منطقه‌ای و عملیات‌های ضد صهیونیستی که توسط گروه‌های مقاومت در سوریه و لبنان به‌ویژه در شرایط هرج‌ومرج و ناآرامی‌های منطقه انجام می‌شود، این نگرانی را تشدید کرده است.

وی سپس به ناآرامی‌های داخلی در فلسطین اشغالی اشاره کرد و افزود: آشوب‌های داخلی ناشی از بحران‌های اقتصادی و اجتماعی و ناامنی‌های ناشی از حملات یمنی‌ها، رژیم صهیونیستی را در موقعیتی حساس قرار داده است. از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی تاکنون، این رژیم بیشترین فشارها را متحمل شده است و در نتیجه، بیش از هر زمان دیگری ناچار است که به سمت آتش‌بس حرکت کند.

قنادباشی با تأکید بر این نکته که اکنون برخی حامیان رژیم صهیونیستی در آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز بیش از پیش خواهان پایان دادن به کشتار بی‌گناهان در غزه هستند، خاطرنشان ساخت: این جنایات ممکن است باعث بروز واکنش‌های خشم‌آلود و تند در سطح بین‌الملل و حتی در کشورهای هم‌پیمان رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه شود.

وی افزود: بنابراین، به‌نظر می‌رسد که اینک، بیش از هر زمان دیگری به برقراری آتش‌بس نزدیک شده‌ایم. با این حال، هنوز خبری مبنی بر امضای توافق یا آغاز آتش‌بس به‌طور رسمی منتشر نشده است. با این وجود، می‌توان گفت که این آتش‌بس به‌عنوان یک شکست اساسی برای دولت نتانیاهو محسوب می‌شود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه هنوز جزئیات مفاد آتش‌بس در دسترس نیست، گفت: هیچ‌کس به‌طور دقیق نمی‌داند که چه تعداد اسرا از هر دو طرف آزاد خواهند شد یا اینکه آتش‌بس چه مدت زمان خواهد داشت. برخی آتش‌بس را ۴۲ روزه می‌دانند، برخی دیگر آن را سه‌ماهه اعلام کرده‌اند و برخی حتی آن را همیشگی تصور می‌کنند. اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که رژیم صهیونیستی و حامیان آن تمام تلاش خود را خواهند کرد تا از میزان زیان‌های ناشی از این آتش‌بس کاسته و آن را به‌گونه‌ای که فلسطینی‌ها شادمانی بیش از حدی نداشته باشند، مدیریت کنند.